artikel

Vänsterpartiet i EU söker kanslichef

Vänsterpartiet i EU-parlamentet arbetar med att aktivt driva partiets politik inom alla områden som EU-parlamentet hanterar och beslutar om. Vi söker nu en kanslichef med ansvar för att arbeta tillsammans med vår EU-parlamentariker Malin Björk.

Vänsterpartiet i EU-parlamentet samarbetar med andra vänsterpartier i partigruppen Förenade Europeiska Vänstern/Nordiska Gröna Vänstern (The Left). Arbetet i EU-parlamentet innebär också ett nära samarbete med Vänsterpartiet i Sverige, både centralt och med olika distrikt och partiföreningar. Arbetet handlar också om kontakter med  civilsamhället, som miljörörelsen, kvinnorörelsen, och flyktingsolidaritetsrörelsen.

Mer information om Vänsterpartiets arbete i EU-parlamentet. Mer information om The Left.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en kanslichef med uppdrag att organisera och leda Vänsterpartiets kansli i Bryssel. Arbetet som kanslichef innebär att du är chef för Vänsterpartiets anställda i EU-parlamentet och har arbetslednings-, personal- och budgetansvar. Du kommer vara spindeln i nätet i det dagliga arbetet, samordningen och ansvara för att organisera ett välfungerande tjänstemannastöd till Vänsterpartiets förtroendevalda.

Kansliet består av press- och kommunikationspersonal samt politiska sekreterare, och omfattar fem anställda. En viktig del av arbetet är att hantera kansliets budget. Både budget- och personalansvar hanteras inom ramen för de olika regelverk som gäller inom EU-parlamentet. Tyngdpunkten i kansliets arbete ligger i att stötta Vänsterpartiets EU-parlamentariker i det parlamentariska arbetet samt att driva Vänsterpartiets EU-politiska arbete framåt i EU-parlamentet.

Kvalifikationer
Vi söker en person som:

– Känner sig hemma i såväl strategiska som operativa frågor.
– Har ett stort intresse för att leda, utveckla och organisera personal och verksamhet.
– Har erfarenhet av att vara chef.
– Har erfarenhet av budgetansvar.
– Delar Vänsterpartiets värderingar.
– Har omsorg om Vänsterpartiets organisation, profil och politik.
– Är  strukturerad, kommunikativ och utvecklingsorienterad.

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i en internationell miljö, med tydliga politiska målsättningar om att göra ett ambitiöst avtryck för Vänsterpartiets politik.

Språkkunskaper i engelska är ett krav. Arbetsort är Bryssel, Belgien. Tjänsteresor till Strasbourg, Sverige m.m. förekommer regelbundet.

Anställningen är tidsbegränsad till mandatperiodens slut, den 30 juni 2024. Tjänsten är på heltid. Tillträde snarast.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 9 mars 2023. Vi behandlar ansökningarna så fort de kommer in.

Skicka ansökan och CV med e-post till: [email protected]
Ange ”Ansökan kanslichef Bryssel” i ämnesraden.

För mer information kontakta:
Jessica Nilsson, kanslichef Vänsterpartiet i EU, e-post: [email protected]
Telefon: +32 (0) 491 760411

Kopiera länk