artikel

EU-parlamentet antog historisk resolution mot afrofobi

Idag röstade EU-parlamentet igenom en resolution mot afrofobi. Malin Björk har varit en av de drivande krafterna bakom resolutionen.

– Det är historiskt att EU-parlamentet genom den här resolutionen för första gången erkänner att det finns en rasism riktad särskilt mot svarta personer. Det har jag, tillsammans med italienska EU-parlamentarikern Cécile Kyenge och andra krafter i och utanför EU-parlamentet jobbat hårt och länge för, säger hon.

– Nu är det dags att resolutionen följs upp av konkreta åtgärder i EU:s medlemsländer för att stoppa rasism och diskriminering av svarta på alla områden, inklusive bostads- och arbetsmarknaden och inom migrationspolitiken.

Läs även artikeln i The Guardian: https://www.theguardian.com/world/2019/mar/26/meps-pass-watershed-resolution-action-against-structural-racism-people-african-descent

Hela resolutionen: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-8-2019-0212_SV.html

Kopiera länk