artikel

Malin Björk fortfarande kritisk till upphovsrättsdirektivet

– Jag röstade nej förra gången och kommer göra det nästa gång också. Vi i Vänsterpartiet kräver att upphovsrättsinnehavare och kulturskapare ska få ersättning och att de stora nätjättarna måste betala mer. Men balansen mellan ett demokratiskt och öppet internet och upphovsrätten måste bli bättre.

– Även om förbättringar skett sedan förra omröstningen är det inte tillräckligt för att jag ska kunna ställa mig bakom den nu färdigförhandlade texten. De artiklar jag ser störst problem med är även fortsatt artikel 11 och artikel 13.

Det säger Malin Björk inför omröstningen om upphovsrättsdirektivet, som EU-parlamentet ska ta ställning till i mitten av april.

Igår, tisdag, godkände tyvärr det ansvariga utskottet den nuvarande texten. Läs mer här:

https://www.europaportalen.se/…/justitieministern-maste-for…

Läs också om hur Malin Björk röstade i september:

https://eu.vansterpartiet.se/…/vanliga-internetanvandare-fo…/

Kopiera länk