artikel

”Högern träder fram som ballongernas försvarare”

Idag röstade EU-parlamentet för att förbjuda vissa engångsartiklar av plast. Malin Björk är mest kritisk till att högern inte verkar ta klimathotet på allvar.

EU-parlamentet röstade idag igenom ett direktiv för att minska förbrukningen av diverse engångsartiklar av plasr. Malin Björk röstade ja till förslaget trots att hon tycker att betänkandet kunde ha varit betydligt tuffare.

EU-parlamentet röstade idag igenom ett direktiv för att minska förbrukningen av diverse engångsartiklar av plasr. Malin Björk röstade ja till förslaget trots att hon tycker att betänkandet kunde ha varit betydligt tuffare.

– Vänsterpartiet hade gärna sett skarpare förslag, men det här är ett första steg i att minska all skadlig plast i miljön och i haven. Jag är glad att högern inte lyckades med alla sina försök att vattna ur förslaget, men beklagar att vi inte fick igenom en bättre definition av engångsplast, säger Malin Björk och fortsätter:

– Högern träder fram som ballongernas försvarare, vilket kan verka lite märkligt i sammanhanget. Jag tror ungarna föredrar en hälsosam planet och är fullständigt kapabla till ekologisk omställning – betydligt mer kapabla än EU-högern. Ungarna kan se sambandet mellan vår planets välmående och behovet att begränsa plastanvändningen och att vi ibland måste ändra lite hur vi lever – eller i deras fall – hur vi leker – för att det ska bli bra i framtiden, säger hon.

Kopiera länk