artikel

Frige Gui Minhai!

Malin Björk fördömer gripandet av Gui Mihai och kräver att han omedelbart släpps.

Den svensk-kinesiske förläggaren Giu Minhai har återigen gripits av kinesiska myndigheter. Den här gången arresterades han mitt framför ögonen på svenska diplomater när han var på väg till svenska ambassaden för att få vård.

Den svensk-kinesiske förläggaren Giu Minhai har återigen gripits av kinesiska myndigheter. Den här gången arresterades han mitt framför ögonen på svenska diplomater när han var på väg till svenska ambassaden för att få vård.

– Det Gui Minhai utsätts för är helt oacceptabelt och ett solklart brott mot de mänskliga rättigheterna. Jag är glad att Sveriges utrikesminister Margot Wallström nu kräver att Gui Minhai släppas omedelbart. Det är bra att också EU:s ambassadör i Kina har krävt hans frigivning, men vi måste göra mer. EU kan inte stå och titta på när Kina gång på gång bryter mot de mänskliga rättigheterna bara för att landet är en stor ekonomisk makt och en viktig handelspartner, säger Malin Björk.

 

Kopiera länk