artikel

Stoppa utvisningarna till Afghanistan!

De skamliga och inhumana utvisningarna till Afghanistan fortsätter. Imorgon, tisdag den 10 oktober, ska tolv ensamkommande ungdomar utvisas från Göteborg. I ett brev till migrationsminister Heléne Fritzon kräver Malin Björk att utvisningarna stoppas.

I brevet skriver Malin Björk bland annat:

I brevet skriver Malin Björk bland annat:

”En av dem som ska deporteras är Yasin Mohammadi, som nyligen fyllde 16 år. Han flydde till Sverige för två år sedan från Iran, där han växt upp. I Sverige har han rotat sig, gått i skolan och skaffat sig vänner. Men förra hösten skrev Migrationsverket upp hans ålder till 18. Nu ska han därför utvisas till ett livsfarligt land han aldrig bott i. Situationen för de andra elva ungdomarna är lik Yasins.”

Läs hela brevet till Hélene Fritzon här.

Kopiera länk