artikel

Läs boken My #BlackProtest här!

Här kan du skriva ut boken #My BlackProtest om de så kallade svarta protesterna i Polen förra hösten.

I oktober 2016 gick tusentals svartklädda, mestadels kvinnor, ut på gator och torg i polska städer. Tillsammans protesterade de mot regeringens lagförslag om att totalförbjuda abort. Protesterna gav resultat och lagförslaget stoppades. Protesterna har inspirerat kvinnor världen över att stå upp för aborträtten. Idag, på den internationella dagen för säkra och lagliga aborter, ges boken My #BlackProtest ut. Den består av en samling texter av några av de kvinnor som vågade sig ut på gatorna för att stå upp för sina rättigheter och protestera mot landets regering. Boken har getts ut med stöd av bland andra EU-parlamentarikerna i nätverket All of Us, där Malin Björk ingår. Klicka bilden så kommer du till en pdf-version av boken. Det går också bra att beställa den per post. Kontakta i så fall [email protected]

I oktober 2016 gick tusentals svartklädda, mestadels kvinnor, ut på gator och torg i polska städer. Tillsammans protesterade de mot regeringens lagförslag om att totalförbjuda abort. Protesterna gav resultat och lagförslaget stoppades. Protesterna har inspirerat kvinnor världen över att stå upp för aborträtten. Idag, på den internationella dagen för säkra och lagliga aborter, ges boken My #BlackProtest ut. Den består av en samling texter av några av de kvinnor som vågade sig ut på gatorna för att stå upp för sina rättigheter och protestera mot landets regering. Boken har getts ut med stöd av bland andra EU-parlamentarikerna i nätverket All of Us, där Malin Björk ingår. Klicka bilden så kommer du till en pdf-version av boken. Det går också bra att beställa den per post. Kontakta i så fall [email protected]

Kopiera länk