Mänskliga Rättigheter

Plenumdebatt om det ökade rasistiska våldet

Fredagens händelse i centrala Stockholm, när maskerade nazister attackerade flyktingbarn och andra som de ansåg inte såg tillräckligt ”svenska” ut, har inte undgått någon. Männen delade ut flygblad som menar att de fått nog och skulle ”rensa ut”. Med anledning av händelsen i Stockholm och de fortsatta attackerna mot flyktingar och asylboenden både i Sverige och flera europeiska länder, har Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk tagit initiativet till en plenumdebatt idag i Strasbourg för att diskutera det ökade rasistiska våldet mot flyktingar och migranter i Europa. Malin Björk kommenterar:

Hatet och våldet mot flyktingar växer i Europa och rasisterna försöker till och med använda kvinnors kroppar som slagträ i debatten. Rasismen är ett reellt hot för många och det är dags att EU-parlamentet vaknar upp och börjar diskutera den växande rasismen istället för växande flyktingantal.

Parlamentet röstade ja till förslaget, med bara 41 rösters skillnad och debatten kommer att äga rum på tisdagen den 2 februari kl 15.00.

Här kan du följa debatten

Kopiera länk